ER PEEL-OFF MASKER BRA FOR HUDEN?

Peel-off masks har tatt verden med storm; De lover å rense porer, balansere huden og fjerne død hud. Sannheten er en ganske annen, og med litt research finner du fort ut at det beste er å bare holde seg unna dem.
Mange foretrekker fremdeles peel-offs fremfor klassiske wash-off masker. Mye grunnet tung markedsføring og en misoppfatting av at de gjør en god jobb, kombinert med hvor enkelt det er å fjerne dem. Sannheten er at den røffe behandlingen av huden gjør mer skade enn godt og den glatte følelsen du kan kjenne etterpå, kanskje kommer av andre grunner enn hva du trodde. Du har kanskje lagt merke til at BeautyDuty ikke fører noen som helst type peel-off masker, og det er det ganske god grunner til.

Selv om det kan se ut som masken gjør en god jobb, er mesteparten av det som kan se ut som hudormer faktisk vellushår og talgfilamenter. Talgfilamenter er naturlig små hår-lignende formasjoner som hjelper med kanalisering og distribuering av  hudens naturlige olje. Talgfilamenter bidrar dermed til å holde huden din i balanse og bør absolutt ikke fjernes.

Mange peel-off masker sitter så også godt at de i tillegg fjerner et lag frisk hud. Med for hyppig bruk risikerer du å fjerne for mye sebum (kroppens egen talg) som huden din naturlig produserer, som igjen fører til en ubalanse som huden vil overkompensere for ved å produsere for mye olje.


“In the most basic sense, peel-off masks remove some bacteria, debris, and facial hair. But that’s about where the benefits end. Along with the dirt and gunk, the masks strip away a layer of skin, vellus hair, and sebaceous filaments. Sebaceous filaments keep our skin in balance and should not be removed. (...)The process of peeling off the mask is similar to waxing the face"

- Dr.Kalpana DePasquale, otorhinolaryngologist , MD, board-certified surgeon

 

Om dette alene ikke er nok til å sette deg på andre tanker, kan det å rykke og dra i den følsomme og tynne huden vi har i ansiktet, spesielt under øynene, føre til unødig slitasje og tidligere dannelse av rynker. Det er generelt en dårlig idé å gnikke, rykke og dra i huden og langtidseffekten er rynker, sprengte blodkar og sliten hud. Peel-off masker kan også etterlate huden din rød, dehydrert og betent.
Resultatet: Fet, døll og irritert hud.
Dersom du er ute etter masker som faktisk eksfolierer huden din (på en skånsom og trygg måte), er det bedre med klassiske masker som inneholder enten alfa-hydroksysyrer, retinol eller charcoal.

“The peel-off technique is more of a marketing thing, (...) It can have a little bit of a mild exfoliating effect, but I would say that the peeling isn’t really adding that much of a benefit.”

-Lindsey Goodrich, aesthetician (Chicago’s Northwestern Memorial Physicians Group)

 

Kremer og tradisjonelle asiktsmasker vil fremdeles være veien å gå i kampen mot urenheter. Her får du eksfoliert og renset huden uten rykking og røff behandling. Uten bekostningen av å uheldig fjerne friske hudlag og naturlige, nødvendige vellushår og talgfilemanter. Riktige produkter renser heller i dypden og løser opp hodet på hudormer over tid som i sin tur muliggjør skånsom eksfoliering og forbygging.

Ikke glem å lese mer om uvaner du burde legge fra deg i forhold til hudpleie her.

2 kommentarer

inhinoJed

Secure Ordering Isotretinoin Amex Accepted Low Price MigoIgnone [url=https://bansocialism.com/]cialis online cheap[/url] HamHamma Viagra Prescription Price

Julie

Flott skrevet! :) Endelig et faktisk utsalgssted som tør si ting som det er. Helt enig og mye jeg kjenner meg igjen i. Enkelte av de maskene er helt forferdelige. Og blir jo pushet fra alle retninger nå.. Veldig fornøyd med sminken jeg kjøpte hos dere forresten:) kommer nok til å prøve BD Refresh også snart. Julie95

Legg igjen en kommentar